Stuur eens een kaartje

Dankzij Lydia’s ludieke actie hebben de bewoners van drie locaties van Thebe zo’n 1420 kaarten ontvangen. Lydia Verheijen, manager bij zorgorganisatie Thebe, riep haar kennissen op eens een kaartje te sturen naar een oudere. In ruil daarvoor loopt zij de Singelloop, met een postzegel op haar hoofd. Ook de medewerkers van Apotheek FarmaZorg Breda hebben aan deze oproep gehoor gegeven. “We begonnen onze personeelsborrel met het schrijven van zo’n 150 kaarten. Een erg leuk gebaar en idee van Lydia, daar werken we graag aan mee.”

“Ik ben blij verrast, dit is heel bijzonder”

,,Ik wilde wel ergens voor lopen. Maar geld ophalen vond ik zo plastisch”, vertelt Verheijen over de hardloopwedstrijd. Opeens had ze een idee: ,,Wat zou het toch leuk zijn als mensen weer eens een kaartje krijgen.” De doelgroep was snel gevonden. Verheijen is manager bij Thebe, op locaties Hagedonk, De Hillen en Haga, waar in totaal 138 senioren wonen.
Toegegeven, normaal is ze een beetje een ‘appjunkie’: ,,Maar onze bewoners zijn groot geworden met ansichtkaarten, niet met mailtjes. En de brieven die je tegenwoordig nog krijgt? ,,Reclame of de belasting”, lacht ze.

Postzegel op je voorhoofd

Dus klom ze in de pen. De Bredase stuurde een handgeschreven brief -op lijntjespapier- naar 95 van haar contacten.
Voor wat, hoort wat. Zouden mensen mee doen aan de actie, dan zou zij met een postzegel op haar hoofd de Singelloop gaan rennen.

Gerelateerde berichten

Stuur eens een kaartje

Stuur eens een kaartje Dankzij Lydia’s ludieke actie hebben de bewoners van drie locaties van Thebe zo’n 1420 kaarten ontvangen. Lydia Verheijen, manager bij zorgorganisatie

Lees verder »